lördag 16 april 2011

Fisksätra kyrka vandaliserad - frågar inte varför

Det är väl ändå så. att vad man än tycker om kyrkor/församlingar så att vandalisera en kyrkobyggnad är något oerhört galet! Många människor - oavsett religionstillhörighet - med sunt förnuft vet om att det är något man inte gör!
Det som förvånar mig mest är: att man inom församlingen i Fisksätra vill interagera med muslimerna och ge möjlighet till en "mulitkulturell" kyrka! Frågan är: vad har en moské i en kyrka att göra? Jag säger inte att det är fel med dialog (om den går att hållas) men att sträcka sig så långt som att under samma tak ha en katolsk kyrka, svenska kyrkan och en moské - då går det för långt!

Jag ber er - tänk om. Det här är ingen bra lösning!

Rom.1:16-17
Jag skäms inte för evangelium. Det är en Guds kraft som frälser var och en som tror, först juden och sedan greken. Rättfärdighet från Gud uppenbaras i evangelium, av tro till tro, som det står skrivet: Den rättfärdige skall leva av tro.*

http://www.sanningenomislam.se/utdrag_ur_koranen.asp

Vad säger koranen om kristendomen och om Jesus?
O ni som tror, tag icke judarna och de kristna till vänner.3 De är varandras vänner. Och den av er som tar dem till vänner är sannerligen en av dem. Allah vägleder förvisso icke det orättfärdiga folket.
(Surah 5:51; fördjupning)

Den huvudsakliga skillnaden6 mellan kristendomens Jesus och islams Jesus är huruvida Jesus är Gud eller inte. Koranen argumenterar mot Bibeln, "Ett sändebud, varken mer eller mindre, var Kristus, Marias son. Andra sändebud föregick honom" (surah 5:75). Jesus, ofta med beteckningen "Marias son", var enligt koranen en mänsklig profet, skickad till judarna för att predika islams lära enligt de uppenbarelser som han fick av Allah. Koranen lär6:
  • att Jesus inte var Guds Son.
  • att Han inte dog för våra synder.
  • att Han inte blev korsfäst.
  • att Han inte var både Gud och människoson.
  • att Han inte är mänsklighetens Frälsare.
Min fråga till er i Fisksätra är: vill ni verkligen dela församlingshus med en moské???

"Ha en välsignad dag"

/heartoflove

2 kommentarer:

  1. Göran Ording2011-04-16 09:29

    Vill de dela församlingssal med kristna?
    Verkade inte så på exempeltexterna

    SvaraRadera