torsdag 5 november 2009

Oneness blessing?

Det ryser i mig!

Att man i kyrkan tar in NewAge och säger att det inte har med NewAge att göra. Att man inte håller kyrkan ren från sådant som är osunt. Visserligen har vi kommit in i en tid där öppenheten för allehanda religiösa yttringar har blivit mycket, mycket större. Men var någonstans ska vi dra gränsen? Jag tycker att den är nådd sedan länge - men tydligen så är det inte så hos de präster som släpper in oneness och quigong i kyrkan.

Det är för mig helt obegripligt. Hur kan man bli så förblindad? Ingen församling är perfekt - men jag vill inte gå in i en församling där man medvetet tar in NewAge under gudstjänsterna och sedan säger att det är helt ok - att det handlar inte om NewAge. Det kommer till slut att gå ut över församlingslivet. Eller är det så att bara för att människor väljer att lämna församlingarna så måste man hitta nya grepp för att få dem att komma tillbaka - eller locka nya människor dit?

Det är väl Jesus som det borde handla om? Evangelium klart predikat. Det är det som får människor att vända om - inte en massa konstigt flum!

/heartoflove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar