onsdag 24 mars 2010

Kan barn vara häxor?

Läser i dagen.se om det förskräckliga som händer helt oskyldiga barn i Nigeria.

Det jag läser är helt sjukt. Man kan inte göra så som de gör. Anklaga barn för de mest hemska saker. Som den stackars lilla killen som beskrivs i artikeln. Hans mamma dog och pappan anklagade honom för det! Bara det är ju rent horribelt! Han dog - på grund av att hans pappa hällt batterisyra i hans ansikte. 

Det är bara en av alla historier som hänt. Men det är otroligt fruktansvärt! Svårt att ta in på nåt sätt! Men ändå tror jag att det kan vara bra att belysa situationen.
Onda andemakter - de finns. Men det gäller ju att vara vis också. Man kan ju inte hur som helst gå ut och säga att man fått ett tilltal och sedan bara gå på det ... i de här fallen ser jag inte att det är Gud som ligger bakom tilltalen. Anklaga barn för att vara besatta av häxkrafter. Hur sjukt får det vara?

 "Gud vad är det som händer? Hjälp dessa barn Herre. Befria dem från de hemska anklagelserna. Gör så att sanningen uppenbaras. Låt de få känna glädje igen! Befria pastorerna från villfarelse. Ändra situationen Herre i hela Nigeria. Jag ber Dig om frihet. I Jesu Kristi Namn. Amen"

/heartoflove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar