lördag 26 juni 2010

Dags att lämna ekumeniken

Hittade en mycket intressant artikel i Hemmets vän. Lite skrämmande men inte särskilt förvånande egentligen. Om inte Jesus är Herren i de olika förgreningarna - då kan vi inte ens prata om ekumenik. Jag citerar lite av det som Stanley Sjöberg skrivit.

"Ekumeniken har fått större betydelse än enheten i tron på Guds ord. Enheten är viktigare än sanningen. Ekumenik blir allt mer en fråga om kompromisser och förkvävd övertygelse.
Det har gått så långt att det nu är nödvändigt att lämna den organiserade ekumeniken, men däremot fördjupa den personliga gemenskapen med kristna vänner från olika kristna traditioner. Men då måste Jesus vara Herre i den mening som Bibeln fastställer!"

Om man ska kompromissa om vem Jesus är - då ger inte jag mycket för ekumeniken. Om man ska kompromissa om vad Ordet säger - då ger inte jag mycket för ekumeniken.  Om man inte tror att Jesus är Guds Son - varför verkar man som präst eller pastor inom kyrkan?

Jesus har makten! En dag kommer de att få stå till svars för sina handlingar och sina ord. Det är allvarligt. Men den som står som ledare har också ett mycket större ansvar att leda människorna rätt - enligt Guds Ord och enligt Guds vilja. Det är inte utan att man känner sig en smula orolig över läget i den svenska kristenheten idag. Men vi får lägga allt i Guds hand och lita på att Han kommer att ställa allt till rätta.

"Ha en välsignad dag"

/heartoflove

2 kommentarer:

  1. Amen. Vi ska akta oss för all död religion. Det leder inte till livet.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Du skriver: ” m man ska kompromissa om vem Jesus är - då ger inte jag mycket för ekumeniken. Om man ska kompromissa om vad Ordet säger - då (..) Men då måste Jesus vara Herre i den mening som Bibeln fastställer!"”

    Jag vill kommentera om det.
    [Att skilja åt] Den historiska personen som det står skrivet om i originalversionen som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” hette Ribi [det var hans titel] Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”.

    Ribi Yehoshuas – Messias - ursprungliga undervisning var i enlighet med direktiven i ”Moseböckerna” och den förvrängdes sedan av hellenister [not 1]. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet”. Ribi Yehoshuas – Messias - efterföljare hette Netzarim [försvenskat till ”nasaréer”] och de gjorde sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna” icke-selektivt; och för att följa Messias idag krävs det att man gör sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna”. [not 2]

    Han var Skaparens son, på det sätt som alla som tillhör Skaparens förbund med Israel är Hans söner. Alltså, andliga söner. Han var inte en "inkarnerad människo-gud". Han var inte gud. Han undervisade människor att ha en relation med Skaparen, inte att be till honom; och inte att be till någon/något annat än Skaparen.. Kyrkan har således helt fel om vem Ribi Yehoshua är. [Att skilja åt,] Jesus är inte ”Herre”.

    Skaparen är Herre.

    Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i ”Moseböckerna” – och leder en i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!


    Noter:
    1: Länk
    2: Alla uttalanden bevisade på http://www.netzarim.co.il

    Vänligen, Anders

    SvaraRadera