torsdag 26 februari 2009

Storbränder

Nej men! Jesus vad är det som händer i våran stad????

Strax före jul så brann det på Coop Forum. Strax efter det så brann det på ICA Maxi alldeles bredvid. För en dryg vecka sen så brann det på Ö&B (den branden kunde dock begränsas).

Och så har vi nu inatt. Inom loppet av 20 minuter så började det brinna kraftigt på Willys i Weda - butikerna i samma hus har fått rök och vattenskador. Det började också brinna i ICA Supermarket - ca 500 meter därifrån!
Lite senare på morgonen började det brinna i Tempo Saltskog - och det ser ut som om den också kommer att bli totalt utbränd.

Nästan i direkt anslutning till Tempo ligger ett 8-vånings bostadshus plus ett antal små affärer och ett dagis.

De här bränderna är alla utom en rubricerade som mordbrand och grov mordbrand! Jag för min del och många med mig - vi undrar förstås - när ska det här få ett slut? Vi hade önskat att det var slut redan i och med branden på Coop Forum!

Det känns lite mer än otäckt det här! Tre bränder på samma natt - 75-100 brandmän som bekämpar tre bränder - inkallad personal från olika delar av länet. Ett oerhört resursslöseri! Värden för miljoner går upp i rök. Och frågan man ställer sig är: varför????

/heartoflove

2 kommentarer:

  1. Nätverket "Global intifada" har tagit på sig skulden för dessa terrordåd. "Av frukten känner man trädet" sa Jesus. Är detta god frukt från Global intifada?

    SvaraRadera
  2. Ja du. Man kan ju verkligen undra. Efter att jag skrev inlägget så har det visat sig att det börjat brinna i Willys i Södra oxå. Men personalen lyckades släcka den som tur var ...

    SvaraRadera