tisdag 23 november 2010

1 Petr.1:2-12

Hoppet om evigt liv

Kära vänner, Gud vår Fader utvalde er för länge sedan och visste att ni skulle bli Hans barn. Och den helige Ande har varit verksam i er så att ni lyder Jesus Kristus, som har renat er med sitt blod. Jag ber att Gud skall ge er all den nåd och frid som ni behöver.
  All ära tillhör Gud, vår Herres Jesu Kristi Far! Genom Hans gränslösa godhet har vi fått förmånen att bli födda på nytt, så att vi nu är medlemmar i Guds egen familj. Nu lever vi i hoppet om ett evigt liv, eftersom Kristus uppstod från de döda.
  Vi ska ärva ett evigt rike som aldrig kan förstöras eller blekna bort och det väntar på oss i himlen, utom räckhåll för all förstörelse. Och Gud skall genom Sin mäktiga kraft se till att ni tryggt och säkert kommer dit och kan ta emot Hans frälsning, eftersom ni tror på Honom. Den skall bli er vid tidens slut. Gläd er därför och jubla! En underbar glädje ligger framför oss, även om vi för en tid kan få det svårt här nere.
  Prövningar måste komma för att sätta er tro på prov och visa om den är tillräckligt stark och ren. På samma sätt som guldet renas av elden kommer er tro att prövas. För Gud är den mycket mer värd än guld. Om er tro överlever prövningens eld kommer den att ge er ära och härlighet den dag Jesus kommer tillbaka.
  Ni älskar Honom fast ni aldrig har sett Honom. Tror ni på Honom och blir fyllda av en obeskrivlig, jublande och himmelsk glädje, när ni tänker på Hans återkomst. Då är ni vid målet för er tro och är räddade för all evighet.
  Det var denna frälsning som profeterna inte helt kunde fatta. De ville så gärna förstå vad den nåd som de profeterade om egentligen betydde. Kristi Ande inom dem förutsa vad som skulle komma. Jesus Kristus skulle först möta lidande och sedan härlighet. De undrade när allt detta skulle hända och hur världen då skulle se ut.
  Gud lät dem då veta att detta inte skulle äga rum under deras egen livstid utan långt senare. Först nu har äntligen dessa goda nyheter nått er genom oss som har uppdraget att sprida dem. Den helige Ande, som blev sänd från himlen till vår hjälp, har med kraft talat genom oss. Vårt budskap är så underbart och fantastiskt att till och med änglarna i himlen längtar efter att få veta mer om det.

"Ha en välsignad dag"

/heartoflove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar